Majomparade

 2010.01.11. 13:38

Kezdjuk eloszor a tokeletes szuletesnap leirasaval. Ebredes a luxus-resort deluxe szobajaban - az ajandek mar az agyba erkezik. Egesz jo bereggelizes, majd 2-3 ora relax a pool-nal. (Delben atkoltoztunk egy kevesbe luxus, de olcsobb szallasra, pool itt is van, sot pool-bar es reggae-zene is.) Delutan island hopping. Ezt nem tudjuk, hogy hogy mondjak magyarul: kibereltunk egy motorcsonakot csonakostol es egyik kis szigetrol a masikra vitettuk magunkat. A szigeteken 1-2 orara kiszalltunk, usztunk, snorkeloztunk, dolgoztunk a szinunkon.

Este unnepi vacsora: egy feher abroszos etteremben (mostanaban ritka) kirendeltuk a ketszemelyes tengeri barbecue talat es mindent belapatoltunk, feltortunk, kiszurcsoltunk. Utana lodorges a turistas bazarsoron, kaptam egy hamisitott Billabong furdoruhat, ugy nezek ki benne, mint egy beach babe (de legalabbis eros hatareset), raadasul a Miki 30%-ot alkudott az arabol.

A szulinap meg ma reggel is folytatodott egy kicsit: a Miki elsetalt egy Starbucks-ba es hozott agyba kavet es muffint (ezen a szallason nincs reggeli). A delelott a valtozatossag kedveert a pool mellett telt, majd 1-korul elkezdodott a nap aktiv resze: egy fel oras autozas utan megerkeztunk a tengeri kajak-bazisra es hamarosan vizre szalltunk. Beeveztunk egy mangrove-erdobe, lattunk integeto (vagy hasonlo) rakokat, setalo halakat, 50 centis varanuszt.

Mar visszafele eveztunk, amikor vegre majmok (makakok) is elokerultek, akiknek a turavezetonk elkezdett a partra ananaszdarabokat dobalni. Mivel keszultunk, volt a zsakunkban ket banan, a Miki elo is vette az egyiket, en meg kozben kozelebb eveztem a parthoz, hogy jobb fenykepeket tudjunk csinalni. Ekkor azonban felgyorsultak az esemenyek. Az egyik majom nem varta meg, hogy odadobaljuk neki a bananokat, hanem felugrott a kajakra es megragadta a vizhatlan zsakunkat. Szerencsere a zsak masik veget a Miki ragadta meg, elkezdtek ide-oda cibalni a csomagot. En kozben annyira meg voltam ijedve, hogy elfelejtettem a fenykezogep kezeleset. Foleg akkor lettem ki, amikor mondtak, hogy ne nyuljunk a majomhoz (eszemben sem volt hozzanyulni, kis agressziv ehenkorasz volt), es akkor rajottem, hogy ha ez megharap, vagy megkarmol, akkor irany az oltokozpont.

Kozben a hatam mogott a majomparharcban a Miki gyozott, gyorsan bezarta a csomag szajat (hogy ne erezze a majom a bananszagot) es a feje fole a magasba tartotta. Nem emlekszunk, hogy a Miki dobott ki a partra egy bananhejat vagy a turavezetonk dobott ki egy ananaszdarabot, mindenesetre a majom megfordult, vegigfutott a hajonkon es kiugrott. Turbo gyorsasaggal eveztunk 2-3 metert rukverc-ben, nehogy ujabb tamadas erjen. Azert a masodik banant is megkapta a kis bunko: meghamozta, 0,2 mp alatt betolta, es mar mozdult is a kovetkezo gyumolcsert.

Utana megbeszeltuk, hogy ez azert izgi volt: ezek nem emberhez szokott, idomitott majmok voltak, akkor is, ha valoszinuleg nem ma eloszor hajigaltak nekik kajakosok ananaszdarabokat.

Szoval ez a nap is esemenydus volt, szerintunk a majom-tematikabol is kihoztuk a maximalisat. Most vacsora, keresunk a Mikinek is egy beach boy felszerelest es osszepakolunk: holnap reggel athajozunk Ko Phi Phi-re. Ko Phi Phi allitolag olyan szep (gyonyoru, lenyugozo, paradicsomi, stb.), hogy az ember nem talal ra szavakat, ugyhogy majd meglatjuk, hogy tudunk-e rola blogolni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gutereise.blog.hu/api/trackback/id/tr341663493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FanNY 2010.01.15. 02:39:57

Nem csalodtam benned, Andika! Magam elott latom ahogy a majom elol elbujsz, de meg szerencse, hogy ott volt a Hos Miki megint!!! Puszi es sztorinak remek. Jo lustalkodast a paradicsomban.
süti beállítások módosítása